Unettomuuden ja unihäiriöiden hoito

Sinulle, joka haluat parantaa vireystilaasi, saada ohjausta unenhuoltoosi ja vähentää nukkumiseen liittyvää stressiä.

Olet myös valmis työskentelemään tavoitteellisesti paremman nukkumisen eteen. Nukkumiseen liittyvä haasteesi voi olla nukahtaminen illalla tai yöllä herättyä uudelleen, heräily yöllä, liian aikaisin herääminen ja/tai huoli nukkumisesta ja siihen liityvistä terveysriskeistä.

Ohjauskerroilla käydään läpi lääkkeettömiä keinoja parantaa unta. Ohjauksen pohjana on unettomuuden hoidossa suositellut kognitiivis-behavioraaliset (CBT-I) menetelmät, joiden tavoitteena on vaikuttaa asenteisiin ja tapoihimme käyttäytyä uneen, lepoon ja jaksamiseen liittyen. Ohjaus perustuu asiakkaan tilanteen kartoittamiseen, teoriatietoon ja näiden pohjalta tehtäviin harjoitustehtäviin.

Univalmennuksen tavoitteena on lisätä asiakkaan tietoa unesta, antaa käytännön vinkkejä hyvään unirytmiin ja unen laadun parantamiseen. Lisäksi valmennuksen tavoitteena on lisätä unta edistäviä tottumuksia, saada uusia taitoja palautumiseen sekä auttaa tunnistamaan ja vähentämään haittaavia tekijöitä kuten unen ylisuorittamista ja huolta unettomuudesta.

Yksilölliset univalmennukset koostuvat kolmesta valmennusjaksosta, joita voit jatkaa tarpeesi mukaan:

1. Univalmennus I
1. Sisältää 3 x 45 min lähi- tai etätapaamista
2. Sisältö: alkukartoitus, unenhuollon perusteet, unipäiväkirjan analysointi, harjoitukset

2. Univalmennus II
1. Sisältää 3 x 45 min lähi- tai etätapaamista
2. Sisältö: tilannekartoitus, syvennetään ja lisätään edellisen jakson osaamista (unipäiväkirja), palautuminen, harjoitukset

3. Univalmennus III
1. Sisältää 3 x45 min lähi- tai etätapaamista
2. Sisältö: tilannekartoitus, nukkumiseen liittyvät haitalliset ajatukset ja asenteet, opittujen taitojen ylläpitäminen, harjoitukset

Soita ja kysy lisää 040 160 2781 tai jätä yhteydenottopyyntö.