Unitutkimus

Miksi unitutkimus kannattaa tehdä?

Unitutkimus eli uniapneatutkimus on ainoa luotettava uniapnean diagnosoinnin menetelmä.  Unitutkimuksella voidaan varmistaa onko uniapnea syynä kuorsaamiseen, päiväväsymykseen tai yöllisiin hengityskatkoihin. On huomioitavaa, etteivät kaikki uniapneapotilaat kärsi päiväaikaisesta väsymyksestä.

Muita tavallisimpia uniapnean oireita ovat:

  • Yölliset heräämiset
  • Yöhikoilu
  • Yöllisen virtsanerityksen lisääntyminen
  • Aamupäänsärky
  • Yleinen jaksamattomuus
  • Seksuaalinen haluttomuus / imptenssi

Uniapnean tunnistaminen on tärkeää, sillä sairaudella on tutkittu yhteys 2-tyypin diabetekseen sekä sydän- ja verisuonisairauksiin. Kun lievä-asteinenkin uniapnea löydetään ajoissa voidaan elintapa-, ja mahdollisesti nukkuma-asennon, muutoksilla hoitaa uniapnean oireita, ennalta-ehkäistä taudin vaikeutuminen ja pienentää lisäsairauksien ilmaantumisen riskiä.

CPAP-laitehoitoa vaativassa tilanteessa uniapnean hoidolla voi olla merkittävä vaikutus myös verensokerin ja verenpaineen tukihoitona. Tutkimusten mukaan vaikea-asteinen hoitamaton uniapnea voi lisätä kuolleisuusriskiä.

Mitä unitutkimuksessa selviää?

Unitutkimus selvittää luotettavasti sairastatko uniapneaa. Tutkimuksessa rekisteröidään hengityksen ilmanvirtaus ja hengitysliikkeet, elimistön yönaikainen happipitoisuus ja pulssi, kuorsaaminen sekä nukkumisasento. Näiden tietojen avulla voidaan luotettavasti suunnitella jatkohoitotoimia. Jatkotoimia voivat olla elintapojen ja nukkuma-asennon muutokset, CPAP-hoito, kuorsaamisen hoito tai unihäiriöiden hoidon ohjaus.

Miksi unitutkimus Uniajalla?

Pääset unitutkimukseen nopeasti ja jonottamatta. Voit tilata tutkimuksen myös ilman lääkärin lähetettä. Unitutkimuksen toteuttaminen onnistuu ympäri Suomen etäpalveluna.

Olemme luotettava yksityinen terveydenhuollon palvelujen tuottaja. Toimimme Valviran luvalla ja käytössämme on Acute-potilastietojärjestelmä. Toimintamme perustuu terveydenhuollon lainsäädäntöön ja Käypä hoito -suosituksiin.

Uniapnean CPAP-hoito onnistuu hoidon aloituksesta hoidon seurantaan Uniajalla henkilökohtaisen palvelun ja nykyaikaisten ohjaus- ja seurantamenetelmien avulla. Valikoimassamme ovat markkinajohtaja ResMedin kotikäyttö- ja matkamallikoon CPAP-laitteet ja maskit.

Kuinka tilaan unitutkimuksen?

Voit tilata unitutkimuksen ostamalla unitutkimustuotteen. Otamme sinuun yhteyttä tutkimukseen liittyvän taustakartoituksen ja tarvittavien lisätietojen vuoksi. Kysy lisätietoja ja jätä yhteydenottopyyntö.

Hinta

Unitutkimuksen hinta on 312 €.

Soita ja kysy lisää 040 160 2781