Neurosonic-ohjelmat

NEUROSONIC OHJELMISSA HUOMIOITAVAA:

Eri ohjelmilla ja tehoalueilla saadaan aikaan erilaisia vaikutuksia.  Muista, että pienemmät tehot toimivat yleensä paremmin unihäiriöihin.

Ohjelmia on myös mahdollista yhdistellä ja voit käyttää turvallisesti ohjelmia useammankin kerran päivässä. Päivittäinen käyttöaika on yksilöllinen ja ohjelmia voi ottaa yli 1h päivässä huomioiden, ettei virkistäviä ohjelmia suositella käytettäväksi illalla. Liian korkeilla tehoilla hoito voi alkuun aiheuttaa huonoa oloa ja pahoinvointia. Mikäli saat herkästi päänsäryn tai migreenin, pienennä pään alueen tehoja tai ota alkuun tehot kokonaan pois päältä. Neurosonic sopii kaikenikäisille. Muista juoda vettä ohjelmien jälkeen.

Kyseessä ei ole lääketieteellinen hoito. Neurosonic-ohjelmia ei suositella, jos sairastat akuuttia tulehdustilaa, mikä voi levitä tai pahentua, välilevyn pullistumaa, veritulppaa tai olet raskaana. Lue lisää Neurosonic-menelmästä täältä.

NEUROSONIC-OHJELMIEN KUVAUKSET:

RENTOUTUS

Rentouttavien ohjelmien pituudet ovat 10, 20, 25 tai 39 minuuttia. Käytä rentoutusohjelmia rauhoittumiseen, rentoutumiseen ja unen laadun parantamiseen. Rentoutusohjelmat lievittävät myös lihasjännitystä, päänsärkyä ja stressioireita. Suositus on aloittaa hoidot aina 25min ohjelmalla, pään alue kevyillä tehoilla.

10 min rentouttava ohjelma lievittää yläkehon lihasjännityksiä, päänsärkyjä sekä lihassärkyä. Soveltuu hyvin keskellä päivää käytettäväksi virkistävän vaikutuksen vuoksi. Neurologisissa oireissa ohjelma voi lievittää spastisuutta. Ohjelman voi ottaa kaksi kertaa peräkkäinkin, esimerkiksi päänsäryn lievittämiseen.

20 min rentouttava ohjelma sisältää rauhoittavia ja rentouttavia jaksoja. Erityisesti unihäiriöihin ja stressin oireiden ja selän alueen lihaskipujen ja -jännityksen lievitykseen. Ohjelma rentouttaa koko kehoa.

25 min rentouttava ohjelma sisältää rauhoittavia ja rentouttavia jaksoja. Käytä ohjelmaa aloittaessasi laitteen käytön. Ohjelma on suunniteltu erityisesti unihäiriöiden ja stressin oireiden lievitykseen. Käytä myös lihasten rentouttamiseen.

39 min rentouttava ohjelma sisältää rauhoittavia ja rentouttavia jaksoja sekä yhden hierovan jakson. Ohjelma on samantyyppinen kuin 25 minuutin ohjelma, mutta aktivoi enemmän aineenvaihduntaa. Ohjelma on erittäin rentouttava ja soveltuu unihäiriöiden lievittämiseen sekä lihasten rentoutukseen.

PALAUTUMINEN

Palauttavien ohjelmien pituudet ovat 37 tai 41 minuuttia. Käytä ohjelmia lihashuoltoon, fyysiseen tai psyykkiseen palautumiseen, kipuihin ja epäsäännöllisestä unirytmistä palautumiseen.

37 min palauttava ohjelma fyysiseen ja psyykkiseen palautumiseen. Lisää voimakkaasti aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja rentouttaa samalla lihaksia. Hyvä ohjelma mm. kivun, turvotusten ja huonon verenkierron hoitoon. Edistää palautumista ja unen laatua, esimerkiksi vuorotyöväsymyksessä tai jet lagissa. Virkistävämpi loppuosa kuin 41min ohjelmassa.

41 min palauttava ohjelma palautumiseen, lihasten rentouttamiseen ja unen laadun edistämiseen, esimerkiksi urheilun jälkeen myöhempään illalla. Sopii erinomaisesti paljon urheileville. Hyvä yhdistelmähoito myös unihäiriöiden, lihasjännityksen, päänsäryn, kipujen, turvotusten ja huonon ääreisverenkierron hoitoon.

AKTIVOINTI

Aktivoivien ohjelmien pituudet ovat 12 tai 24 minuuttia. Käytä ohjelmia aineenvaihdunnan, lihasten, verenkierron ja lymfakierron aktivointiin sekä työtehon ja vireystilan buustiin. Ohjelmat sopivat hyvin kuntoilijoilla ja urheilijoilla lihasten aktivointiin ja lämmittelyyn ennen treeniä.  Soveltuu myös ”vilkkaille/nopeille ihmisille ja ADHD-oireisiin. Kipujen hoidossa ohjelmat voivat auttaa erityisesti huonosta verenkierrosta (iskeeminen) ja luista ja nivelistä (nosiseptinen) johtuvaan kipuun. Ohjelmat eivät sovellu iltaisin otettavaksi.

12 min aktivoiva ohjelma on lyhyt rentoutus/hieronta vireystilan aktivoimiseen, aineenvaihdunnan buustiin, lihasjännityksen, päänsärkyyn ja kipujen lievitykseen.  Käytä ohjelmaa aamulla ja päivällä. Rentouttaa ja nostaa vireystilaa. Krooniseen väsymysoireyhtymään/hermostolliseen alitilaan 12 min tai 12+12 minuuttia. Ohjelma saattaa edistää unenlaatua myös terveillä henkilöillä.

24 min aktivoiva ohjelma on lihasten ja vireystilan aktivointiin. Taajuudet tässä ohjelmassa ovat kaikkein korkeimmat, joten älä käytä hoitojen alkuvaiheessa, jos kärsit unihäiriöistä, stressi-/ahdistusoireista, sairastat epilepsiaa, migreeniä tai olet muulla tavoin herkkä värähtelystimulaatiolle. Sopii urheilijoille ja kuntoilijoille lihasten lämmittelyyn ja neurologiseen kuntoutukseen. Ohjelma on erittäin aktivoiva.

TEHONOKOSET

Tehonokoset on sama ohjelma kuin 10 minuutin rentoutusohjelma. Ohjelma rentouttaa ja virkistää sopien hyvin esimerkiksi kesken työpäivän otettavaksi.

Neurosonic-mobiilipatjan käytön ohjeita:

  • Patjaa tulee käyttää pehmeällä alustalla, esim. sängyn tai sohvan päällä ja lattialla alusena matto, peitto tai jokin muu pehmuste.
  • Liitä johdot ja kaapelit varovaisesti toisiinsa ja keskusyksikköön. Huomioi, etteivät johdot tai osat jää patjan alle/väliin käytössä tai kuljettaessa (voi rikkoa patjan).
  • Mobiilipatjan käyttäjän maksimipainorajoitus on 125kg. Huomioi myös painopeitto painossa.
  • Laitteen keskusyksikkö lämpenee käytössä, valitse sopiva alusta yksikölle. Mikäli et saa laitetta käynnistymään, tarkista internet-yhteys tabletin asetuksista ja patjan liitännät, kts. lisätietoja mukana olevasta ohjevihkosta kohdasta: Vianetsintätaulukko.
  • Neurosonic-patjan käyttöönotosta löydät videon täältä.

Lue lisää aiheesta