Neurosonic-rentoutusmenetelmä

Neurosonic on Suomessa kehitetty rentoutusmenetelmä lievittämään kehollista ja psyykkistä ylikuormitusta sekä edistämään palautumista. Neurosonic menetelmässä johdetaan patjan tai lepotuolin kautta kehoon matalataajuista värähtelyä. Käytetty taajuusalue (20-100hz) on turvallinen ja luonnollinen. Neurosonicin aiheuttama värähtely toimii lihasten omilla värähtelyalueilla ja aiheuttaa lihaksissa resonointia eli myötävärähtelyä. Värähtely vaikuttaa automaattisesti ihmisen luonnollisiin rentoutumisen ja palautumisen mekanismeihin. Kyseessä ei ole lääketieteellinen hoito.

Neurosonic-menetelmä on turvallinen ja sopii kaikenikäisille. Sitä käytetäänkin monipuolisesti rentoutumiseen, plautumiseen ja aktivointiin. Erilaisten stressi-, unihäiriö- ja kipuvaivojen hoidon tukena menetelmästä on ollut hyötyä, esimerkiksi unihäiriöihin, fyysisestä tai psyykkisestä ylikuormituksesta, kivuista, jäykkyyksistä ja epäsäännöllisistä nukkumisajoista kärsiville.

Kiireestä ja liiallisesta psyykkisestä ja/tai fyysisestä kuormittuneisuudesta johtuen monilla levon ja palautumisen osuus jää liian vähäiseksi. Tällöin elimistöön saattaa kehittyä ylivirittynyt kehollinen ja/tai psyykkinen ylikuormitustila, johon usein liittyy nukahtamisen ja unessa pysymisen häiriöitä. Ylikuormitustila tulisi katkaista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, koska pitkittyessään se aiheuttaa autonomisen hermoston yliaktivoitumista ja terveydellisiä ongelmia. Stressin pitkittyessä, oireet vaativat aina pidemmän toipumisajan.

Stressitilasta johtuvia terveydellisiä oireita voivat olla unihäiriöt, sydämen tykytys, korkea verenpaine, lihasjännitys ja -kivut, ärtymys, ahdistus, painonnousu sekä muisti- ja keskittymisvaikeudet. Stressitila on siis myös elimistön toimintaan vaikuttava fysiologinen epätasapaino, johon Neurosonic-rentoutusmenetelmässä värähtelyllä pyritään vaikuttamaan. Värähtely vaikuttaa verenkiertoon, aineenvaihduntaan sekä hermostollisiin toimintoihin ja saa aikaan syvän rentoutumisen tilan. Rentoutuminen edistää parasympaattisen, ”rauhoittavan”, hermoston toimintaa. Samalla ylikuormittuneisuudesta johtuva sympaattisen, ”stressi” hermoston yliviritteisyys laskee. Stressitilan helpottaessa ja elimistön elintoimintojen normalisoituessa ihminen pystyy usein nukahtamaan helpommin ja yölliset valvomista aiheuttavat heräämiset vähenevät, jolloin uni on syvempää ja palauttavampaa.

Neurosonicista on todettu olevan hyötyä erityisesti stressiperäisiin kipuihin ja palautumiseen. Pitkittynyt stressi ja univaje voivat tuottaa lihasjännitystä sekä muutoksia keskushermoston toiminnassa, kudosten verenkierrossa ja nestekierrossa. Stressiperäisille kivuille, kuten päänsärky, niska-hartiakivut, alaselkä, vatsakivut, on tyypillistä, ettei niille välttämättä löydy selittävää fysiologista syytä tutkimuksista huolimatta.  Värähtelyllä voidaan vaikuttaa lihasverenkiertoon, mikä rentouttaa lihaksia, jolloin selittämättömät kivut voivat lievittyä. Osa käyttäjistä on saanut avun myös neurologisista syistä johtuviin puutumisiin, jäykkyyksiin ja kipuihin sekä levottomiin jalkoihin. Lisää käyttökokemuksia voit lukea täältä.

Neurosonic-menetelmässä on rentouttavia, aktivoivia ja palauttavia ohjelmia. Eri ohjelmilla ja valituilla tehoilla saadaan aikaan erilaisia vaikutuksia. Lue lisää ohjelmista täältä. Rentoutusmenetelmästä on ollut usein hyötyä jo 1-3 hoidon jälkeen. Menetelmän teho on kuitenkin yksilöllinen ja pitkittyneissä tilanteissa menetelmästä hyötyminen voi vaatia pidemmän säännöllisen käytön. Ohjelmien pituudet ovat 10-41 minuuttia. Sarjat ovat yleensä 5-15 kertaa tai yksilöllisten oireiden mukaisesti 1-3 kertaa viikossa. Unihäiriöiden hoidossa suositellaan 2-3 kertaa viikossa kolmen viikon rentoutussarjaa. Menetelmää voi käyttää myös päivittäin. Neurosonicin käyttöä ei suositella, mikäli sinulla on akuutti tulehdustila, välilevyn pullistuma, veritulppa tai olet raskaana.

Neurosonic sopii erinomaisesti kotikäyttöön, työpaikoille ja esimerkiksi urheiluseuroille. Kesken työpäivän rentoutuminen tai aktivoiva-ohjelma palauttaa ja parantaa työtehoa sekä antaa asiakkaille erityislisän käynnille. Lue lisää käyttökokemuksista täältä. Kauttamme ostetusta Neurosonic-tuotteesta saat alennuksen. Uniajalla on käytössä Pro lepotuoli ja vuokraamme Plus mobiilipatjaa kotikäyttöön ja yrityksille.

Lue lisää aiheesta