Unitutkimus

Miksi unitutkimus kannattaa tehdä?

Unitutkimus eli uniapneatutkimus on ainoa luotettava uniapnean diagnosoinnin menetelmä.  Unitutkimuksella voidaan varmistaa onko uniapnea syynä kuorsaamiseen, päiväväsymykseen tai yöllisiin hengityskatkoihin. On huomioitavaa, etteivät kaikki uniapneapotilaat kärsi päiväaikaisesta väsymyksestä.

Kuorsaamisen ja väsymyksen lisäksi muita tavallisimpia uniapnean oireita ovat:

  • Yölliset heräämiset
  • Yöhikoilu
  • Yöllisen virtsanerityksen lisääntyminen
  • Aamupäänsärky
  • Yleinen jaksamattomuus
  • Seksuaalinen haluttomuus / imptenssi

Uniapnean tunnistaminen on tärkeää, sillä sairaudella on tutkittu yhteys 2-tyypin diabetekseen sekä sydän- ja verisuonisairauksiin. Kun lievä-asteinenkin uniapnea löydetään ajoissa voidaan elintavoilla ja mahdollisesti nukkuma-asennon muutoksilla hoitaa uniapnean oireita, ennalta-ehkäistä taudin vaikeutuminen ja pienentää lisäsairauksien ilmaantumisen riskiä.

Cpap-laitehoitoa vaativassa tilanteessa uniapnean hoidolla voi olla merkittävä vaikutus myös verensokerin ja verenpaineen tukihoitona. Tutkimusten mukaan vaikea-asteinen hoitamaton uniapnea voi lisätä kuolleisuusriskiä.

Mitä unitutkimuksessa selviää?

Unitutkimus selvittää luotettavasti sairastatko uniapneaa. Tutkimuksessa rekisteröidään hengityksen ilmanvirtaus ja hengitysliikkeet, elimistön yönaikainen happipitoisuus ja pulssi, kuorsaaminen sekä nukkumisasento. Näiden tietojen avulla voidaan luotettavasti suunnitella jatkohoitotoimia. Jatkotoimia voivat olla elintapojen ja nukkuma-asennon muutokset, CPAP-hoito, kuorsaamisen hoito tai unihäiriöiden hoidon ohjaus.

Miksi unitutkimus Uniajalla?

Pääset unitutkimukseen nopeasti ja jonottamatta. Voit tilata tutkimuksen myös ilman lääkärin lähetettä. Unitutkimuksen toteuttaminen onnistuu ympäri Suomen etäpalveluna, jolloin tutkimuslaite postitetaan sinulle ja käydään puhelimitse läpi tutkimusohjeet ja vastaukset.

Olemme luotettava yksityinen terveydenhuollon palvelujen tuottaja. Käytössämme on unenhuollon tutkimus- ja hoitolaitteiden markkinajohtaja ResMedin tutkimus- ja uniapnean hoitolaitteet. Myös julkinen terveydenhuolto käyttää samoja laitteita. Unitutkimukset lausuu LT, keuhkosairaukisen erikoislääkäri. Lääkärin lausuntoa voit hyödyntää jatkohoidossasi julkisen terveydenhuollon piirissä. Toimimme Valviran luvalla ja käytössämme on Acute-potilastietojärjestelmä. Toimintamme perustuu terveydenhuollon lainsäädäntöön ja Käypä hoito -suosituksiin.

Mikäli sinulla todetaan uniapnea, johon suositellaan cpap-hoitoa,  onnistuu Uniajalla cpap-hoidon aloitus nopealla aikataululla ja myös etävastaanotolla.

Kuinka tilaan unitutkimuksen?

Yksityisasiakkaana voit tilata unitutkimuksen ostamalla verkkokaupasta unitutkimustuotteen.

Otamme sinuun aina yhteyttä ennen tutkimuslaitteen hakua / lähettämistä tutkimukseen liittyvän taustakartoituksen ja tarvittavien lisätietojen vuoksi. Kysy lisätietoja ja jätä yhteydenottopyyntö.

Työterveyshuollon asiakas varaa tutkimusaika jättämällä yhteydenottopyyntö info@uniaika.fi tai soittamalla 020 786 1740.

Hinta

Unitutkimuksen hinta on 248 €

Lue lisää aiheesta